Mooi uitzicht (dag 16 en 17) - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Martin & Paulien - WaarBenJij.nu Mooi uitzicht (dag 16 en 17) - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Martin & Paulien - WaarBenJij.nu

Mooi uitzicht (dag 16 en 17)

Blijf op de hoogte en volg Martin & Paulien

17 Augustus 2018 | Sri Lanka, Kandy

Na de minderprettige nacht staan wij op met een prima ontbijt inclusief fruit uit de tuin van mamma. Dit mogen wij niet laten staan van de eigenaar, dus netjes eten wij de meloen, banaan en avocado op.
Vandaag is de eerste dag van het Perahera festival. Dit is een belangrijk festival voor de bevolking waarop de tand van Buddha een rondje door het centrum maakt.
Wij lopen een rondje door Kandy om een kijkje te nemen bij de tempel waar deze tand ligt opgeslagen.
De drukte valt ons nog mee, maar toch zijn er al veel mensen in het centrum. Het lijkt wel koningsdag. Hier en daar leggen mensen hun zeiltje neer om vanavond een plekje te hebben.
Vanwege gebrekkige kleding mogen wij niet richting de tempel lopen. Dit was ook niet ons doel, dus wij maken rechtsomkeert en gaan naar de lokale markt.
De weersverwachting voor vandaag houdt toch ook wel regen in, dus wij willen proberen een goedkope regenjas voor Paulien te scoren.
We lopen langs de verschillende aanbieders, maar ze hebben alleen Sri Lanka shirts en andere stofjes voor ons.
Zonder regenjas gaan wij terug naar het guesthouse. Hier aangekomen vragen wij de eigenaar naar de status van onze treinkaartjes naar Ella voor morgen. Hij verteld dat hij zijn lijntjes heeft uitgezet en hier om 1200 uur en om 1400 uur meer over weet. Wij hebben er niet veel vertrouwen, maar bij gebrek aan keuze hopen wij op het beste.
Kaartjes voor het Perahera festival vanavond dan? Dit is een minder groot probleem, want na één telefoontje heeft hij twee kaartjes met vriendenkorting geregeld. Dit zijn twee plekken onder een afdakje, maar dan moeten wij er wel nú heen om de plaatsen te kopen.
Met onze gastheer lopen wij naar zijn vrienden toe. Deze wijzen ons de stoelen waar wij kunnen zitten. Ons wordt geadviseerd om, in verband met de drukte, om vijf uur al aanwezig te zijn. Wij zeggen dit toe en gaan (na een lunch bij een niet nader te noemen kip restaurant) inkopen doen voor vanavond; koekjes, Pringles en drinken (en nagelknipper, want Martin wordt gek van zijn lange nagels).
Terug bij het guestbouse lijkt het ons een goed idee om een film te downloaden, zodat wij tussen 1700 en 1900 iets te doen hebben tijdens het stoelzitten.
Tussen alle buien door komen wij droog aan bij alle locaties. Ook 's avonds bij onze gereserveerde plaatsen. Tijdens het film kijken worden wij nog wel lastig gevallen door een paar kleine buienen een oud vrouwtje, maar we zitten goed.
Af en toe sjokt er een geboeide olifant voorbij en klinkt er een schot uit een kanon, maar verder blijft het rustig op de afgezette weg.
Op de stoep wordt het steeds drukker, maar iedereen zit netjes op de grond waardoor wij een mooi uitzicht houden op de straat.
Dan zien wij in de verte lichtjes verschijnen, het feest begint.
Er komt van alles voorbij. Muziek, dans, geboeide olifanten, vuurartiesten, zweepjongens...
Het is teveel om op te schrijven. Gelukkig hebben wij de foto's nog!
Twee uur later is het klaar. Een ME busje sluit de optocht samen met een grote mensenmenigte.
Tijd om weg te gaan en dat is best lastig in zo een mensenmassa.
Zonder ongelukken bereiken wij de vrije ruimte en vluchten wij naar ons slaapadres.
Hier heeft de eigenaar een treinkaartje voor ons klaar liggen voor een speciale prijs. Dit keer is de prijs wat minder vriendelijk vindt Martin waarna wij bijna géén kaartje meer hebben. Omdat de treinreis van Kandy naar Ella heel mooi schijnt te zijn kopen we toch de kaartjes. De prijs is voor Nederlandse begrippen nog steeds laag.
We bergen het kaartje goed op en pakken de tassen in. Nadat wij de pijn aan de tanden van de eigenaar bestrijden met een ibuproven is het tijd om te gaan slapen. Morgen 0700 ontbijt en om 0845 de trein naar Ella. Als deze niet staakt tenminste.

De donderdagnacht zijn wij iets beter doorgekomen. Alleen de Buddhamoskee is ergens midden in de nacht weer lawaai gaan maken. Paulien kon snel weer verder slapen, maar Martin heeft er wat langer wakker van gelegen.
Om 0645 uur gaat de wekker n maken wij ons klaar. Een wachtrij voor het wc 'gebouw' zorgt voor vertraging, maar gelukkig verslaapt onze gastheer zich waardoor wij toch pas om 0745 uur kunnen ontbijten.
Omdat wij om 0800 uur willen vertrekken krijgen wij niet het complete ontbijt van de ontbijttafel (Martin doet hier anders altijd erg zijn best voor).
Het is uiteindelijk tien minuten over acht als wij vertrekken naar het station. De trein heeft tien minuten vertraging, maar wij zijn al lang blij dat hij rijdt.
Na een rit van 7 uur door de mooie landschappen van Sri Lanka komen wij aan in Ella. Wanneer de Tuktuk rit ons naar ons nieuwe guesthouse brengt krijgen wij de indruk dat de wereld hier wat meer westers is dan dat wij tot nu toe gezien hebben. Er zijn genoeg mooie plekjes waar wij denken dat je lekker kunt eten. Voordat wij hier verder over nadenken verkennen wij eerst onze nieuwe kamer. Het is weer een prima kamer met een prima douche voor Aziatische begrippen.
We besluiten ons nog niet op te frissen, maar eerst nog een wandeling te maken naar de 'Nine Arc Bridge'. Dit is een restant uit de tijd van de Engelsen in Sri Lanka. De trein maakt nog altijd gebruik van deze brug. Na een mooie afdaling maken wim wat foto's en beginnen aan de klim.
Wij worden er aan herinnerd dat omhoog toch zwaarder is dan naar beneden, maar laten ons niet kennen en eenmaal bij ons startpunt lopen wij verder naar boven.
Misschien is het de geur van eten, maar zonder problemen komen wij aan in het centrum. Vandaag maar even geen rijst, kip en currie. We eten 'Fish and chips ' en schnitzel.
Na deze verwennerij is het toch echt tijd voor een douchebeurt, dus wij laten ons weer terugbrengen met een Tuktuk.
Na het douchen foto's uitzoeken en een stukje schrijven. Dit is nu ook bijna klaar, dus zometeen lekker slapen.

Zo te horen wordt het een nacht met muziek, krekels en jankende honden.

Veel leesplezier!

Liefs Martin & Paulien

P.s. Uiteraard staat dit stukje ook weer op Polarsteps, mét foto's en verdere leuke details.

• 17 Augustus 2018 - 18:53

Jan En Hanneke:

Wat weer een mooi verhaal, we kijken steeds reikhalzend uit naar het volgende verhaal :)
    Een olifant is daar geen bijzonderheid meer. Mooi uitgedost maar ook wel een beetje zielig dat ze daarvoor gebruikt worden. Gelukkig hebben jullie nog 1 werkende gsm. Mooi treinreisje en mooie foto’s. Op naar het volgende avontuur, wij kijken uit naar het volgende verhaal.
    Veel plezier xxx Hanneke en Jan

Verslag uit: Sri Lanka, Kandy

Malediven, Sri Lanka & India

Met de plannen om dit jaar op reis te gaan naar Peru zijn wij uitgekomen bij Sri Lanka.
Hier geen Inca tempels tempels, maar boeddhistische tempels en Stoepa's.
Met wat verhalen en ervaringen van mensen om ons heen op zak hebben we een planning gemaakt. Zoals het jonge mensen betaamt hebben wij enkele adviezen in de wind geslagen en hebben we een vol schema.
Er is teveel dat wij graag willen zien/ beleven/ ervaren in een korte tijd.
Ook hebben de prijzen van vliegtickets en het regenseizoen ervoor gezorgd dat de reis niet altijd dát gaat brengen wat goed is voor de innerlijke mens.
Toch hopen wij hele mooie ervaringen op te doen in deze 3,5 week.
Deze ervaringen willen wij graag in verhaalvorm, ondersteund met plaatjes, met jullie delen.
Hieronder alvast onze planning. Wij zullen proberen om regelmatig (elke dag?) een update te doen.

Veel leesplezier!!!

16:30 Malé -> 18:30 Colombo
- 06-08 t/m 07-08 Colombo
- 08-08 t/m 09-08 Anuradhapura
- 10-08 t/m 12-08 Dambula
(11-08 Sigirya en verjaardag Martin, 12-08 Minneriya national park)
- 13-08 t/m 14-08 Polonnaruwa

25-08 Terug naar Europa
- Zaterdag 25-08 Vertrek naar Düsseldorf
11:00 Delhi -> 13:00 Dubai
14:20 Dubai -> 19:15 Düsseldorf
Eventueel een overnachting en de volgende dag terug naar Nederland?